vakantieverblijf Umbrië Italië

Montecchio & Umbrië

Montecchio (in de provincie Umbrië) met het romantische middeleeuws centrum kozen wij om de sfeer, de centrale ligging t.o.v. Florence, Rome, Orvieto en Todi. Rijk aan ongerepte natuur, frisse lucht en een betoverend uitzicht.

Orvieto vakantieverblijf Umbrië I

Op steenworp afstand liggen de kunststeden Rome, Orvieto, Florence, Assisi, Perugia, Trevi  Spello, Spoleto, de watervallen Cascate di Marmore.

Sant’Angelo di Roccalvecce

Dichtbij: Todi, Civita Bagnoregio (de stervende stad), Sant'Angelo di Roccalvecce met sprookjes muurschilderingen - il Paese delle Fiabe. 

Lago di Bolsena

Bomarzo met zijn parco dei Mostri, Viterbo, Bagnaia met de tuinen van villa Lante. Het lago di Bolsena met rustige strandjes, schoon zwemwater en lekker en voordelig eten in de vele restaurantjes.

antiekmarkt Italie

Nog meer pareltjes in Umbrie. Arezzo met de maandelijkse antiekmarkt (1e zondag v.d.maand) ook in  Clitunno, dichtbij Trevi, is een grote markt met antiek, kitsch, sieraden, tafelkleden, lampen en leuke ouwe zooi, heerlijk om rond te banjeren. 

Necropoli Montecchio - Graven uit 700 v. chr.

wandelen Montecchio Umbrië

Voor de wandelaars een eldorado. Kort of lang, er zijn veel mogelijkheden.

Il cammino dei borgi silenti: Een unieke en zeer geliefde wandelroute van 95 km in 5 etappes geknipt. Startpunt vlakbij het gastenverblijf. 

Voor de avontuurlijke fietser zijn er uitdagende ritten te rijden, ook voor motorrijders. Parkeerruimte in garage, waar de elektrische fietsen kunnen worden opgeladen. Voor het opladen van de auto is Piazza Europa in het dorpscentrum de plek.

Montecchio Umbrië Rome

Het gastenverblijf ligt 20 min. lopen van de centrale piazza van Montecchio. Dit mooie stukje Umbrie wordt omarmd door Toscane en Lazio. Een uurtje in de trein en u bent in Rome.

Montecchio Umbrië

Montecchio 
Montecchio is een klassiek Italiaans dorp met een prachtig historisch centrum. Er is een restaurant in het centrum met goede keuken, ze serveren smakelijke maaltijden, er is ook een Pizzeria. Veel eetgelegenheden in de omgeving. Van Ster tot de traditionele Umbrische keuken. Zelf aan de slag in de keuken? Montecchio heeft een slager, een bakker, een volgepropte alimentari en een supermarktje.  Iedere vrijdag is er markt.

Montecchio in de herfst, ook onze poezen genieten van het uitzicht.

olijfolie italie Montecchio

Streek produkten

 

Wijn, olijfolie, truffels, een kleine greep uit de vele pure producten uit Umbrië.  

orvieto wijn italie

De beroemde Orvieto wijnen kunt u in de buurt gelegen kantina's proeven. Er zijn veel wijnproducenten in de omgeving van Montecchio en tientallen plaatselijke kleine vignaioli.